Регистрация

Пълнени пилешки бутчета със свинско



Пълнени пилешки бутчета със свинско
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3038

Долни пилешки бутчета с кайма и гарнитура от нахут с патладжани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 17.10.2017

Интересна техника за обезкостяване на пилешки бутчета научаваме от Лора и Стоян, а след това с вързопчетата от долно бутче правим кошнички с кайма, които се сервират върху хумус с добавка от печени патладжани. Рецептата е интересна, а дори и да не искате да правите тази гарнитура, можете поне да видите как се маха кокала от пилешкото бутче, така че месото да остане цяло.

А след като постигнем този зашеметяващ резултат с обезкостяване на пилешки кълки, в ръцете си имаме парчета месо, които природата вече е уформила на филета за пълнене. Затова и правим плънка. Тук можете да се спрете на микс от сирена, смес от сирена с бекон и много още идеи, но Лора и Стоян избират традицията - свинска кайма. Тя се замесва с лук, чесън и подправки и след това влиза в апетитните пилешки джобчета. Бутчетата се редят в тава, сипва се пилешки бульон и се поръсват с още подправки, от които задължителен е риганът. После се увиват във фолио и се пекат на 200 градуса за 40 минути. Разгръщат се и се допичат за още 20 минути, за да стане коричката им наистина хрупкава.

В гарнитурата няма нищо сложно - нахут, тахан, кимион, зехтин, чесън и пипер се пюрират до получаването на традиционен хумус. След това в него се добавят нарязани печени патладжани, разбърква се и се сервира като канапе на ястието. По желание отгоре можете да залеете с част от соса в тавичката и да поръсите с пресен магданоз.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта