Регистрация

Пилешки бутчета с мед по френски

Пилешки бутчета с мед по френски
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2272

Печени бутчета с мед, чесън и лимонов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 долни или 3 цели пилешки бутчета
  • 1 с.л. мед
  • 1 с.л. лимонов сок
  • сол и черен пипер
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин за готвене

Начин на приготвяне:

1. Направете разрези в пилешките бутчета, но не чак до кокъл.

2. Сгорещете зехтина и гответе бутчета от всички страни в тиган само колкото да се запечатат.

3. Разтворете меда в малко топла вода, добавете подправките, намачкания чесън и лимоновия сок.

4. Подредете бутчетата в тавичка и залейте с овкусителя. Покрийте с фолио и печете 30 минути на 180 градуса. След това махнете фолиото и допечете за 10-тина минути.

5. Сервирайте със сезонни зеленчуци и любимата гарнитура.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта