Регистрация

Пилешки бутчета с домати и чушки

Пилешки бутчета с домати и чушки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2523

Печени пилешки бутчета със зеленчуци и бяло вино по гасконски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 червени сладки чушки
  • 2 зелени сладки чушки
  • 2 домата
  • 4 цели или 8 долни пилешки бутчета
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 80 мл бяло вино
  • растителна мазнина за готвене
  • сол и черен пипер на вкус
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Доматите обелете и нарежете на кубчета.

2. Чушките почистете от семките, разполовете по дължина и нарежете на полумесеци.

3. Лука наситнете, а чесъна - намачкайте.

4. Пилешките бучета почистете и обтрийте със сол и пипер.

5. Сгорещете 2-3 с.л. растителна мазнина в тиган и запържете на висок градус бутчетата от всички страни докато хванат апетитна коричка.

6. Прехвърлете месото в тава, а в същия тиган сгорещете още 1 с.л. мазнина. След това запържете в нея леко лука и чесъна и добавете към тях доматите и чушките. Намалете огъня и оставете да се готви за 10 минути под капак. След това налейте бялото вино, овкусете със сол и пипер и оставете под капак за още 20 минути.

7. Изсипете зеленчуците в тавата върху бутчетата. Увийте с фолио и запечете на 200 градуса за 20 минути. Готовото ястие поръсете с наситнен пресен магданоз.

Източник: lozhka.su 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта