Регистрация

Пилешката каша на мама

Пилешката каша на мама
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 6049

Българска каша с пилешко, брашно, масло и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г бяло пилешко месо
  • 4 с. л. брашно
  • 4 с. л. олио
  • 50 г краве масло
  • 1 ч. л. черен пипер
  • 2 дафинови листа
  • 3 скилидки чесън
  • подправка за пиле (универсална или каквато обикновено използвате по ваш вкус)

Начин на приготвяне:

1. Поставете пилешкото месо с дафиновия лист в съд с 1 литър вода за около 30 мин., за да се свари.

2. Накъсайте месото на дребни късчета.

3. Загрейте олиото и прибавете брашното и счукания чесън и пържете до получаавнето на златист цвят.

4. Прибавете прецедения пилешки бульон и месото, бъркайте енергично до получаването на хомогенна смес. Напълно достатъчни са 3-4 мин. за да уври кашата.

5. Накрая добавете маслото и черния пипер. Може да добавите и подправка за пиле или мерудия по желание.

 

Добър апетит!

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта