Регистрация

Пиле Тика Масала

Пиле Тика Масала
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 4997

Вкусна индийска рецепта за пиле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За маринатата:

  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • 2 ч.л. смлян червен пипер
  • 2 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. сол
  • 1 парче джинджифил, счукан (с дължина 1,3 см) или 1 ч.л. джинджифил на прах
  • 750 г пилешки гърди, обезкостени и без кожата, нарязани на кубчета от по 2,5 см

За соса:

  • 1 с.л. неосолено масло
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 1 чушле халапеньо, счукано
  • 2 ч.л. смлян кориандър
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. гарам масала
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 консерва (226 г) доматен сос
  • 1 ч.ч. сметана за разбиване
  • 1/4 ч.ч. нарязан пресен кориандър

Начин на приготвяне:

На маринатата:

1. Смесете киселото мляко, лимоновия сок, кимиона, червения пипер, черния пипер, канелата, солта и джинджифила в затваряща се найлонова торбичка и разклатете. Оставете да престои 15 - 30 мин.

2. Прибавете пилешкото, мариновайте в хладилника за около 1 час или повече.

3. Набодете месото на шишчета и печете до готовност на скарата (или в оребрен тиган).

4. Разтопете маслото в голяма и дълбока тенджерка на умерен огън, прибавете чесъна и халапеньото и гответе 1 мин.

5. Сложете кориандъра, кимиона, червения пипер, гарам масалата и солта.

6. Изсипете доматения сос и оставете да къкри 15 мин., след което добавете сметаната. Варете на слаб огън, докато сосът се сгъсти - около 5 мин.

7. Прибавете изпеченото пилешко в соса и варете на слаб огън докато се затопли.

8. Поднесете върху ориз басмати или с хляб Наан (или друг вид хляб по избор).

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта