Регистрация

Пиле с мляко и маракуя

Пиле с мляко и маракуя
Трудно   |   Порции 8   |   Видяна: 4424

Пиле по марокански с шафранов ориз, макадамия и сос от кисело мляко с маракуя.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 ч.ч. ориз арборио
  • 500 мл пилешки бульон
  • 1 ч.ч. вода
  • щипка шафран
  • 1 шепа ядки макадамия
  • 8 пилешки филета от бутче, обезкостени и без кожата
  • 1 кофичка кисело мляко (500 г)
  • 2 големи плода маракуя или 4 малки
  • 1 скилидка чесън, фино нарязан
  • сол и пипер
  • марокански микс от сухи подправки

Начин на приготвяне:

1. Овкусете филетата много добре с марокански микс от сухи подправки и оставете за поне 1 час преди готвене да се мариноват покрити в хладилника.

2. Загрейте предварително фурната на 150ºС. Сложете ядките в огнеупорен съд и ги изпечете, като внимавате да не изгорят. Когато да готови, извадете от фурната и заделете.

3. Сложете ориза в уреда за варене, заедно с 500 мл пилешки бульон, 1 ч.ч. вода, шафрана и разбъркайте. Покрийте с капак и оставете да се готви.

4. Изпържете пилешкото на умерен до силен огън в тиган с малко зехтин до съвсем леко покафеняване от двете страни. След това сложете в тавичка и печете във фурната до готовност - 10 - 15 мин.

5. За соса, смесете киселото мляко с чесъна. Изцедете сока на маракуите и го прецедете през фино сито. Сложете го в киселото мляко и накрая овкусете с щипка сол и щедро количество смлян пипер и разбъркайте хубаво.

6. Разбъркайте ориза и добавете сол и пипер на вкус, след което прибавете ядките.

7. Сложете в чиния желаното количество ориз и го покрийте с 2 филета пилешко. Полейте със соса и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта