Задушено пилешко по карибски
     Средно   |   Порции 5-6
  |   Видяна: 3219
    
Пуерториканска рецепта за пиле с бял ориз.
Необходими продукти:
- 1,5 кг пилешко, нарязано на парчета и овкусено
 - 2 с.л. зехтин
 - 3 ч.л. чесън, счукан
 - ¼ ч.ч. зехтин
 - 1 ч.ч. суха подправка с лук, зелена чушка и кориандър
 - 1 ч.ч. доматен сос
 - 1 ч.ч. бяло вино
 - 1 дафинов лист
 - 8 маслини, пълни с червена чушка или други маслини по избор
 - 1 ч.ч. нарязани на кубчета картофи
 - 1 ч.ч. нарязани моркови
 - 1 консерва доматен сос
 - сол и пипер на вкус
 
Начин на приготвяне:
1. В средна тенджерка сгорещете зехтин, прибавете пилешкото и гответе докато покафенее от всички страни. Извадете от олиото и отцедете.
2. В същия съд сложете подправката с лук, зелена чушка и кориандър и гответе около 3 мин. Прибавете пилето и останалите продукти, овкусете и покрийте с капак.
3. Задушавайте на умерен огън за около 35 мин., до омекване на пилето.
4. Поднесете!
Най-важните съставки
бяло вино, дафинов лист, доматен сос, зелена чушка, зехтин, картофи, кориандър, лук на прах, маслини, моркови, пилешко месо, сол и пипер, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ