Регистрация

Пикантно чили с месо

Пикантно чили с месо
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4722

Пикантно чили, което се поднеся в купа с пресен хляб и заквасена сметана или с ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 средни глави лук, нарязани на кубчета
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 1/2 ч.л. чили на прах
  • 1/2 ч.л. лют червен пипер
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 500 г кайма
  • 2 консерва домати
  • 1 консерва червен боб (отцеден и изплакнат)
  • 1 винена чаша вода
  • 1 прясно червено чили [без семената и фино нарязано на кубчета]
  • 1/2 шушулка канела
  • заквасена сметана за украса

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и чесъна и изпържете в малко зехтин в голяма тенджера до омекване.

2. Добавете чилито на прах, лютия червен пипер, кимиона и подправките, като бъркате енергично около минута.

3. Добавете каймата и гответе докато покафенее леко.

4. Добавете доматите, канелата и водата. Овкусете още малко, ако е необходимо.

5. Оставете да заври (покрито с капак) и намалете огъня до слаб. Гответе 1 1/2 часа, като разбърквате от време на време.

6. Добавете червения боб 30 мин. преди да свалите от огъня.


Източник: www.opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта