Регистрация

Пиде екмеги - сусамена питка от Листопад



Пиде екмеги - сусамена питка от Листопад
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 6219

Турски хляб с мляко и зехтин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

     Тази рецепта е за феновете на Листопад и турската кухня, защото с нея се приготвя традиционния хляб за културата, който се казва пиде екмеги. Той представлява питка с мека въздушна сърцевина и апетитна златиста коричка, поръсена със семена сусам. Има няколко варианта на приготвянето му, като днес ви предлагаме опростената оригинална рецепта, но можете да опитате да замесите тестото с кисело мляко и яйце, както и да добавите цели семена в него. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
9
4 мн. добре
4
3 става
2
2 едвам
1
1 трагедия
3
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта