Регистрация

Печено свинско със сливи и картофи

Печено свинско със сливи и картофи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 984
Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско месо (цяло парче)
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. майонеза
  • 1 с.л. горчица
  • сол и пипер
  • 15-20 броя сини сливи без костилки (по-добре сушени, но може и пресни или да замените с други сушени плодове - стафиди, кайсии, фурми, череши)
  • 5-6 картофа

Начин на приготвяне:

1. Вземете парчето свинско месо и го нарежете така, че да остане цяла мръвка, не много тънка - да прилича на огромна пържола. Обтрийте със сол и пипер.

2. Сушените плодове залейте с вряла вода и оставете да се отпуснат. После нарежете на не много малки парчета.

3. Взимайте парче плод, разрязвайте месото косо и поставяйте в него. Правете разрезите под наклон и скривайте плодчетата вътре.

4. Смесете майонезата и горчицата, добавете намачкания на паста чесън и разбъркайте. Намажете месото със сместа от всички страни, увийте в стреч фолио и приберете в хладиник за 4-24 часа.

5. Обелете картофите и ги нарежете на полумесеци. Овкусете със сол и пипер, покапете с растителна мазнина и подредете на дъното на тавичка.

6. Сложете мръвката отгоре. Завийте тавата с алуминиево фолио и гответе в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35 минути.

7. Намалете силата на 180 градуса, развийте фолиото и запечете за още 30-тина минути.

8. Сервирайте топло.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта