Регистрация

Печено свинско с домати и лук

Печено свинско с домати и лук
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 3660

Манджа със свинско месо в доматен сос с моркови, лук и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско месо
  • 4 големи домата
  • 4 глави лук
  • 2 моркова
  • 8 с.л. олио
  • 50 мл червено вино
  • 6 скилидки чесън
  • 200 мл доматен сос (пасирани домати от консерва)
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. захар (най-добре кафява)
  • лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Направете си заготовки - свинското месо нарежете на парчета. Доматите обелете и нарежете на кубчета. Лука нарежете на полумесеци, а чесъна - наситнете. Моркова рендосайте на едро ренде.

2. Сгорещете тава на котлона и в нея (без да я намазнявате или като намазните с не повече от 1 с.л. олио) запечатайте свинските месца на силен огън за по-малко от минута на страна. Извадете.

3. Изсипете останалото олио в тавата, намалете огъня на умерен и запържете лука и чесъна докато лукът стане прозрачен. Добавете морковите и доматите, гответе още 3-4 минути и залейте с доматения сос и червеното вино. Добавете лъжичка захар, сол и черен пипер на вкус, лют пипер по желание и оставете да къкри до леко редуциране.

4. Когато сосът е постоял на огъня 8-10 минути, върнете в него свинските месца и след това бутнете тавата във фурната, загрята на 200 градуса за 30 минути.

5. Поднесете с пресен хляб за апетитния сос.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта