Регистрация

Печено свинско под картофено пюре

Печено свинско под картофено пюре
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1462

Свинско със зеленчуци под завивка от картофено пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150-200 г бекон
  • 600-700 г свинско месо
  • 1 голяма или 2 по-малки глави лук
  • 1-2 моркова
  • 200 г гъби
  • 2 ябълки
  • 300 мл месен или гъбен бульон или ябълков сок или микс от двете
  • сол и пипер на вкус
  • индийско орехче
  • 400 г картофи
  • 60 мл мляко
  • 20 г масло
  • прясна подправка за порсъване при сервиране (магданоз, босилек)

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо нарежете на хапки, овкусете със сол и пипер и запечатайте в голям тиган на силен огън за по 30-40 секунди от всяка страна. Прехвърлете в чиния.

2. Бекона нарежете на лентички и запържете след свинското. Прехвърлете при него.

3. Към отделилата се мазнина добавете наситнения лук и гответе докато започне да става прозрачен. После добавете нарязаните на едро гъби и гответе 5-6 минути на умерен огун.

4. Добавете моркова, нарязан на парчета. Вкарайте обратно месото и бекона и добавете ябълките, нарязани на кубчета. Гответе при непрестанно бъркане 5 минути. След това залейте с бульон и ябълков сок и оставете да къкри на умерен огън 40-тина минути. Овкусете със сол и пипер.

5. Картофите обелете, нарежете на кубчета и сварете. Отцедете от водата на варенето и прехвърлете в купа.

6. Подгрейте млякото, разтопете в него маслото и с получената смес залейте картофите. Намачкайте на пюре със сол, пипер и индийско орехче.

7. Изсипете свинското със зеленчуци в тавичка. Отгоре залейте с пюрето и заравнете.

8. Запечете за 20-тина минути на фурна. След изваждане поръсете с наситнена прясна зелена подправка по избор.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта