Регистрация

Печено свинско с боб от консерва



Печено свинско с боб от консерва
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 691

Печен боб на фурна със свински мръвки и американски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Боб на фурна с месо - това по традиция е народна кулинарна класика, която се готви от столетия по българските земи. Но както и други нашенски гозби, се оказва, че по света също познават ястието, но с по-различен вкус. Печен боб с месо се прави и зад Океана, като американците използват консервиран фасул, за да не варят зърната дълго време. Пък и в този случай можете да си вземете три консерви с различен цвят фасул и ястието да стане още по-шарено и вкусно заради спецификите на отделните бобени сортове. А как да си го спретнете в домашната кухня, показва Миро в канала си Готвене за начинаещи.

Първо два вида свинско месо - около 600 г врат и 300 г гърди се режат на кубчета. Прехвърлят се в тенджера, добавя се дафинов лист, моркови, лук и чесън и се вари около 40 минути. Следва да се отцеди бульона, а месото и зеленчуците да се прехвърлят в тавичка. Добавят се три консерви боб - черен, бял и червен. Всичко това се залива със сос, приготвен от бульона на месото и подправки. В купа се смесват мед, уорчестър, доматена паста, пушен пипер, сол и специалната подправка. За нея в домашни условия можете да миксирате червен и черен пипер със синап, смлян бахар, кимион, мащерка, чесън на гранули и кориандър. А когато всичко се смеси заедно в тавата, отива във фурната на умерена температура докато течността изври.

На финала имате вкусна домашна гозба от боб с месо, достойна да нахрани и най-гладните стомаси. А как точно да си я приготвите - гледайте във видеото на Миро по-горе.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта