Регистрация

Печено зеле с картофи и сметана

Печено зеле с картофи и сметана
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 988

Безмесно основно с картофи, зеле, гъби и сметана на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 600 г зеле
  • 250 г гъби
  • 80 г масло
  • 500 мл течна животинска готварска сметана (незаквасена)
  • 2 дафинови листа
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, нарежете ги на хапки и ги сварете.

2. Зелето нарежете на големи парчета и сварете в компанията на дафиновите листа.

3. Гъбите нарежете на парчета и задушете в половината от маслото. Овкусете със сол и пипер

4. Свареното зеле отцедете от водата. Махнете дафиновите листа. Картофите също отцедете.

5. Намаслете дъното и стените на тава. Сложете на първи ред половината зеле. Посолете и опипрете и отгоре изсипете гъбите. Върху тях - картофите. Овкусете ги и наредете върху тях парчета масло. Залейте с останалото зеле, заравнете и на финала залейте със сметаната.

6. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 40 минути. По желание след изваждане поръсете с рендосан кашкавал.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта