Регистрация

Печени тиквички със спанак и сирене



Печени тиквички със спанак и сирене
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2203

Салата със спанак, гриловани тиквички, лешници и козе сирене, овкусена със сос от нар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 19.05.2017

Лесна и вкусна салата с много полезни вещества правят Лора и Стоян в компанията на малката Дарис. Това е и рецепта за едно нискокалорично предястие или салатен ордьовър за гости, защото хем е вкусно и представително, хем се приготвя бързо и с лекота.

Първо тиквичките се измиват и се нарязват надлъжно с мадолина. Ако нямате - направете го с много остър нож. Следва да се намажат със зехтин и да се запекат съвсем кратко, но двустранно на наребрен тиган или грил. После се смесват с листенца бейби спанак, но салатата не свършва дотук.

Правим апетитен сладко-кисело-солен дресинг като смесваме сос от нар с оцет и зехтин и ароматизираме с риган. Сега идва време за сервиране, като овкусените с дресинга зеленчуци се разпределят в индивидуални чинии. След това се поръсват с натрошени печени лешници и парченца козе сирене или друг вид сирене по желание. Вече всичко е готово за сервиране.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта