Регистрация

Миди с вино по френски

Миди с вино по френски
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1200

Варени миди в бяло вино с марината от портокалов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг миди с черупките
  • 1 бутилка бяло сухо вино
  • 1 букет грани (букет от подправки - мента, дафинов лист, салвия)
  • 50 мл портоклов сок
  • 1/2 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

1. Кипнете виното в тенджера с букета от подправки.

2. Изсипете мидите с все черупките във врящата смес.

3. Когато всички се разтворят, извадете от бульона. Охладете.

4. Извадете ядката от черупките, като си запазите черупки за поднасянето.

5. Смесете портокаловия сок и канелата и изсипете вътре сварените във вино миди. Приберете в хладилник за поне 15 минути.

6. Подредете мидите обратно в черупките и сервирайте.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта