Регистрация

Печени картофи, пълнени със сирене



Печени картофи, пълнени със сирене
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1413

Картофи Хаселбак с пилешки гърди със спанак.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.03.2017

Готвим по рецепта за вкусна гарнитура с картофи, като тази техника за направа на печени картофи се казва Хаселбак. Картофите се измиват добре. Хубаво е да са едри, но пресни, за да можем да си ги сготвим с кората. Правим прорези през 3-4 милиметра, които после запълваме с подправки и резени кашкавал. Отгоре мажем с горчица и поръсваме с пресен лук. Следва да подредим картофките в тава и да завием с алуминиево фолио. Печем за час и нещо, за да могат картофките да се разгърнат като ветрило. После махаме фолиото и запичаме още 20-тина минути, за да хванат апетитна коричка и да придобият особена хрупкавост. Тези картофки са както страхотна гарнитура, така и перфектно мезе или ордьовър, защото са красиви и много вкусни. Можете спокойно да посрещнете гости с тях.

Все пак завършеността на ястието, ако е основно, изисква и наличието на мръвка. Затова водещите приготвят вкусни пилешки гърди, които се поднасят със спанак и пармезан. Добавката от сметана създава апетитен сос, в който сухото бяло месо се превръща в сочна хапка. Вижте как се прави това нестандартно пилешко с картофи.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта