Регистрация

Печени домати със сирене и яйце



Печени домати със сирене и яйце
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1595

Гювече със сирене в доматени кошнички върху канапе от ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 19.09.2017

Пълнени домати със сирене и капаче от поширано яйце, сервирани върху ориз с розмарин - тази вкусотия виждаме как готвят Лора и Стоян, като алтернатива на сиренето по шопски или сиренените гювечета. Ястието изглежда изкусително и много красиво, а и е вкусно и леко, но способно да бъде едно питателно основно без месо.

Първо капачетата на доматите се отрязват, а сърцевината се издълбава. В касеролка се запържва лук, чесън и люти чушки с подправки, добавя се доматената вътрешност, а след като се редуцира, се натрошава бяло сирене. Дърпаме от огъня и продължаваме с останалата част от ястието. Отново в касерола запържваме лук и чесън, добавяме бисерен ориз и розмарин и доливаме вода. Готвим известно време и изсипваме в тавичка. Отгоре редим доматите, пълним ги със сиренената смес и захлупваме с капачетата. Вкарваме във фурната за 50 минути.

Но това не е всичко. Докато доматите се пекат, си пошираме яйца, като ги чупим внимателно във вода под точката на кипене, в която сме добавили сол и оцет. Готовите домати се сервират върху основата от ориз, капачето се маха, а на негово място се слага по едно поширано яйце, което можете да пробиете, за да потече рохкия жълтък по апетитното блюдо. Ако смятате, че няма да се нахраните, сервирайте си и филийка хляб, за да гасите с нея лютичкото в плънката и да си топкате в разтеченото жълтъче.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта