Регистрация

Печен свински врат с гъби и лук



Печен свински врат с гъби и лук
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 1590

Свински пържоли на грил със соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лесни пържоли, които можете да метнете на грил тиган, скара или барбекю на открито, домашна скаричка или да изпечете във фурната - такива се готвят в канала Dazzle Spoon. А залагайки на месо от свински врат, почти няма възможност за грешки. Тази мръвка е сочна и с наситен вкус, а добавката на чесън, лук и по желание гъби и други зеленчуци, превръща обикновеното месо в съвършена храна.

Лукът се реже на шайби или полумесеци, а чесънът се наситнява. По желание гъбите също се режат на парчета. Можете да ги оставите цели и да изпечете чак след мариноването. Пържолите се покапват със соев сос, а върху и под тях се полагат лукчета и чесънчета. Оставят се в хладилник за 2 часа.

А след това можете да метнете на скара или да подредите в тавичка и да изпечете на фурна. Ако използвате грил или тиган, сложете си в него чери доматчета, гъбки, чушлета и, разбира се, лука и чесъна от мариноването. На дървени въглища се готви по около 7 минути от страна, на грил тиган - 10-тина, а на фурна - 25-30 минути на 200 градуса, като месото се слага в предварително силно загрята печка. Можете дори да сгорещите и тавата, за да се запечатат мръвките.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта