Регистрация

Домашно мезе от свински врат



Домашно мезе от свински врат
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3158

Домашна шунка от свински врат в подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.07.2018

Домашна шунка - идеално мезе, лишено от традиционните консерванти, с които се "обогатява" в хранителната верига показват Лора и Стоян. Слайсовете апетитно свинско месо с подправки са вкусни и могат да правят компания на филийка хляб под формата на сандвич или на чаша вино, нарязани в чиния.

Първо месото се обтрива със зехтин, посолява се и се запечатва на силен тиган от всички страни. Водещите предлагат да използвате свински варт без кост, но можете да се спрете и на друг вид мръвка. След това свинското се слага в тава, застлана с хартия за печене, поръсва се със сол и пипер и чака направата на апетитната си коричка.

В блендер се смилат заедно сокът и кората на един портокал, сушени кайсии, клонка розмарин, горчица, сос шрирача, пушен пипер и чесън. С получената паста се обтрива месото от всички страни. Покрива се и отгоре с хартия за печене, тавата се увива с алуминиево фолио и шунката се готви на 160 градуса за 4 часа. После се охлажда и се нарязва на тънки слайсове. Сервира се като студено мезе.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта