Патица на фурна с плодове
Медена патица с плодове и канела.
Апетитна печена цяла патица с ябълки, мед и канела се готви в канала Всегда Вкусно. Това е лесен начин за изпичане на патицата, ароматизирана още с чесън и джинджифил, за да е наистина апетитна.
Патицата се почиства и се маринова в смес от олио, оцет, мед, джинджифил, чесън, вино, сол и пипер. Оставя се да се овкуси за 12 часа в хладилник. После коремчето ѝ се пълни с ябълки, обтрити със захар и канела. В тавата около птицата също се разпределят ябълки. Налива се и малко вода, а крилата се увиват с алуминиево фолио, за да не изгорят и станат неугледни при печенето.
Готви се в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор като на всеки 20 минути се отваря и залива с част от соса в тавата. След 60-90 минути трябва да е готова. Гледайте във видеото как точни се прави, а ако искате точните продукти и стъпки на готвене - кликнете ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ