Регистрация

Патица на фурна с плодове



Патица на фурна с плодове
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1235

Медена патица с плодове и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитна печена цяла патица с ябълки, мед и канела се готви в канала Всегда Вкусно. Това е лесен начин за изпичане на патицата, ароматизирана още с чесън и джинджифил, за да е наистина апетитна.

Патицата се почиства и се маринова в смес от олио, оцет, мед, джинджифил, чесън, вино, сол и пипер. Оставя се да се овкуси за 12 часа в хладилник. После коремчето ѝ се пълни с ябълки, обтрити със захар и канела. В тавата около птицата също се разпределят ябълки. Налива се и малко вода, а крилата се увиват с алуминиево фолио, за да не изгорят и станат неугледни при печенето.

Готви се в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор като на всеки 20 минути се отваря и залива с част от соса в тавата. След 60-90 минути трябва да е готова. Гледайте във видеото как точни се прави, а ако искате точните продукти и стъпки на готвене - кликнете ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. КИШ
  2. черен
  3. яйц
  4. във
  5. сот
  6. 1
  7. a
  8. ус
  9. годжи бери
  10. П

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта