Регистрация

Патешки гърди с червено вино и круши

Патешки гърди с червено вино и круши
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5187

Крехко патешко със сос и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 круши (не съвсем узрели)
  • 1 шушулка канела
  • кората на 1 портокал
  • 1 л червено вино
  • 1 бр. патешки гърди
  • сол и черен пипер
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Сложете обелените круши, канелата и портокаловата кора в тенджерка. Налейте червеното вино и сложете на котлона на слаб огън за един час (трябва да къкри много леко).

2. Когато е готово, изключете котлона, но дръжте на топло.

3. Пригответе месото като го овкусите със сол и черен пипер. Сложете го в сгорещена тенджерка с малко зехтин с кожата към мазнината. Оставете да се запържи на силен огън, докато кожата стане златисто-кафява и мазнината се разтопи. Отвътре трябва да остане розово.

4. Когато е готово, сложете патешкото върху дървена дъска за рязане и го нарежете на филийки.

5. В чиния подредете круши, полейте с винения сос и отгоре поставете месото, поръсено с щипка сол (за предпочитане едра морска сол).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта