Регистрация

Парти сандвичи Капрезе



Парти сандвичи Капрезе
Лесно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 3261

Брускети с авокадо, домати и моцарела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бързи брускети за гости или следобедно прихапване през почивния ден прави влогърката Диди, като залага на италианската рецепта за салата Капрезе от домати, моцарела и босилеково песто в леко променен вариант, за да направи вкусните препечени филийки по един лесен и модерен начин.

Започваме с хляба, който трябва да се препече. Най-подходящият хляб за брускети е франзелата, защото филийките стават малки и кокетни. Но ще трябва да си я нарежете с наребрен нож. Мъжът в семейството върши най-добре тази работа. Диана нарочно не ги поръсва или намазва със зехтин, тъй като твърди, че авокадото е мазно и соковете му ще навлажнят хляба. Ние обаче препоръчваме да изпробвате стандартния начин като покапете наредените в тавичка за печене хлебчета с малко зехтин. Не забравяйте да сложите хартия между тавата и хляба. Ако искате да сте още една идея по-добри, след изпичане натрийте хлебчетата с разполовена скилидка чесън. Така деликатно чесновият аромат ще се захване за филийката. Можете също да пресирате чесъна директно в зехтин и после с четка за готвене да намажете хляба - това е още един модерен вариант. Други поръсват и с риган или сминдух, за да се придаде още едно ухание на сандвича. Печете кратко и на не повече от 180 градуса. Хлябът трябва да стане хрускав и твърд, а не прегорял и с препечен дъх.

А докато насъщния се превръща в съвършената основа за брускети, се почиства авокадо, осолява се и се намачква на паста с вилица. Чери доматите се разполовяват, а моцарелата се нарязва на полумесеци. После се сглабят сандвичите, като се редят домати и сиренце, украсяват се с листенца пресен босилек и по желание се покапват с балсамов оцет. Бъдете сигурни обаче, че оцетената добавка няма да се хареса на мнозинството, затова моят съвет е да я пропуснете. А можете да опитате и двата варианта, за да видите кой е по-вървежен сред компанията.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта