Регистрация

Капрезе с възможност за побългаряване

Капрезе с възможност за побългаряване
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1165

Салата с домати, босилек и моцарела, към която можете да добавите колбас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Възможостта за побългаряване на класическата салата Капрезе се роди в рамките на шегата между любители на мръвката и вегетарианци, събрани на една трапеза. По-късно бе опитана и се оказа, че в неофициални среди е доста вървежна, защото съчетава модерната италианска кухня с традиционните нрави на българина.

Необходими прдукти:

  • 4 домата
  • 500 г моцарела
  • 5-6 клончета пресен босилек
  • сол
  • зехтин
  • босилеково песто
  • 1 кобас на кръгчета (шпек, роле, шунка) за побългаряване по желание

Начин на приготвяне:

1. Първо сглабяме оригинална салата капрезе. Доматите се измиват добре и се обелват. Трудно е с меки домати, затова не разчитайте на тях. След обелването внимателно се почиства точката им, като се изрязва и издърпва. После се нарязват на кръгчета. Листата босилек се откъсват от стеблото и се измиват. Моцарелата също се реже на кръгчета. В чиния се редят - домат, моцарела, листо босилек, домат, моцарела и пак босилек и така до изчерпване на количествата. Отгоре се посолява и се покапва с песто. По желание може и малко зехтин.

2. Ако искате да побългарите предястието, нарежете и колбас на кръгчета и го включете в редуването. Кръглите меки салами и дори шпекът са подходящи. С кренвирши ще стане прекалено грубо.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта