Регистрация

Панирани тиквички с копър и чесън

Панирани тиквички с копър и чесън
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 3046

Пържени тиквички с царевична коричка и чеснов дъх.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3-4 тиквички
  • 3 с.л. царевично брашно
  • 3 с.л. бяло брашно
  • сол на вкус
  • олио за пържене или печене
  • копър за поднасяне
  • 3-4 скилидки чесън
  • кисело мляко по желание

Начин на приготвяне:

1. Измийте тиквичките, по желание ги обелете и ги нарежете на кръгчета с дебелина около 5 мм.

2. Преценете как ще ги готвите - запечени на грил тиган или изпържени на маслена баня. И в двата случая си пригответе съд за вадене, застлан с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина. От това решение зависи колко мазнина ще ви е необходима, както и вида й. Ако ще пържите в много мазнина, тя задължително трябва да е олио. Ако ще готвите на наребрен тиган, можете да използвате и зехтин за готвене. Внимание - той се различава от студено пресования зехтин за салати, който не търпи термична обработка.

3. Смесете бялото и царевичното брашно.

4. Сгорещете в тигана мазнина. Ако използвате наребрен, все пак намаслете и него, колкото да залива 2/3 от ребрата.

5. Овалвайте всяка тиквичка в сместа от брашна и я пържете до готовност. Не оставяйте да покафеняват, защото може да загорчат. Вадете още щом се появи приятната златиста коричка. Ако не готвите на маслена баня, ще трябва да обърнете и да запържите и от другата страна.

6. След като се отцедят от мазнината, прехвърлете панираните тиквички в голяма чиния. Посолете на вкус.

7. Поръсете с наситнен магданоз и намачкан чесън или поднесете със смесените копър и чесън в половин кофичка кисело мляко. Гответе според вкуса си.

Приятен апетит! 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта