Панирани скариди по малайзийски
     Лесно   |   Порции 4
  |   Видяна: 3370
    
Пържени скариди с хрупкава коричка и азиатски аромат.
Необходими продукти:
- 16 скариди, обелени и почистени, но с опашката
 - 200 г брашно (по-добре от нахут)
 - 30 г оризово брашно
 - 1 ч.л. сода за хляб
 - 1 ч.л. куркума на прах
 - 1 ч.л. наситнен джинджифил
 - 1 с.л. нарязани на филийки чилита
 - 1 с.л. нарязани червени сладки чушки
 - 1 с.л. нарязан зелен лук
 - 1 с.л. нарязан кориандър
 - 2 ч.л. семена кимион
 - 1 с.л. белен грах (накиснат до омекване)
 - сол на вкус
 - 200 мл вода
 
Начин на приготвяне:
1. Смесете в купа всички необходими продукти, без скаридите, до гладко течно тесто и оставете сместа в хладилника за около 10 мин.
2. Извадете от хладилника, потопете скаридите и ги изпържете на маслена баня на силен до умерен огън до златисто-кафяво.
3. Поднесете веднага.
Най-важните съставки
вода, грах, джинджифил, зелен лук, кимион, кориандър, куркума, нахут, оризово брашно, скариди, сода за хляб, сол, червени чушки, чили
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ