Регистрация

Панирани картофки в пикантна коричка



Панирани картофки в пикантна коричка
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2844

Табиетлийски картофки на фурна с хрупкава панировка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 24.02.2017

Глезим се с едно страхотно бирено мезе от картофи. Смиламе в блендер няколко филии хляб, а трохите запичаме на сух тиган до позлатяване, за да се получи вкусна домашна галета. Нея смесваме с настърган пармезан, чесън на прах, лют пипер на люспи и наситнен пресен лук. Отделно си приготвяме купичка с брашно и такава с разбити яйца. Картофите нарязваме на пръчици и бланшираме за кратко. След това шокираме със студена вода, отцеждаме и посоляваме. Панираме чипса на пръчици като първо овалваме всяка гредичка в брашно, после в разбити яйца и накрая в ароматната пикантна панировка. Това е чипс без пържене - подреждаме панираните картофи в тава, застлана с хартия за печене и готвим на фурна за 20 минути. Накрая имаме перфектното мезе за бира - с люта хрупкава коричка отвън, със засищаща картофена текстура и мека сърцевина. По желание можете да сервирате с любимия сос, но е почти задължително да си налеете чаша бира към тази хрускава вкусотия.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта