Регистрация

Бутчета в масло със сметана и босилек

Бутчета в масло със сметана и босилек
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 1701

Сметанови бутчета с домати и босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 горни пилешки бутчета
  • сол и пипер
  • 3 с.л. масло (30 грама)
  • 4 скилидки чесън
  • 200 мл пилешки бульон
  • 120 мл течна животинска сметана
  • 120 г сушени домати в зехтин
  • 1 с.л. риган на прах
  • 3 стръка пресен босилек

Начин на приготвяне:

1. Почистете бутчетата от остатъчна перушина. Обтрийте със сол и пипер.

2. В съд с огнеупорна дръжка разтопете 2 с.л. масло и запържете двустранно бутчетата, като започнете с кожата надолу. Гответе по 3 минути от всяка страна. Махнете бутчетата от котлона.

3. Попийте с домакинска хартия излишната мазнина от съда. Изчакайте леко да се охлади, за да не се опарите. Докато чакате не бездействайте, а нарежете босилека на лентички и наситнете чесъна.

4. Разтопете останалата 1 с.л. масло в тигана и запържете в нея чесъна. Налейте горещия пилешки бульон и сметаната. Добавете ригана, босилека и сушените домати и върнете бутчетата, този път с кожата нагоре.

5. Гответе няколко минути, като заливате с лъжица бутчетата със сметановия сос.

6. Прехвърлете в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. След това е готово за сервиране.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта