Регистрация

Палачинки със зелен лук

Палачинки със зелен лук
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1891

Малки палачинки на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г брашно
  • 2-3 стръка зелен лук (само перата)
  • 3 с.л. сусамово олио (от печен сусам)
  • 1 с.л. олио
  • ½ ч.л. сол
  • 220 мл вряща вода

Начин на приготвяне:

1. Изсипете брашното и солта в купа и ги смесете. Добавете сусамовото олио и 1 с.л. обикновено олио и изсипете върху сместа 220 мл. вряща вода. Смесете всичко, докато получите тесто.

2. Поръсете с малко брашно повърхността, върху която ще омесите тестото, и ги размесете за няколко минути, докато стане гладко. Тестото трябва да бъде леко еластично и лепкаво, но ако е прекалено лепкаво, добавете още малко брашно. Оставете тестото да втаса за 15 мин.

3. Върху набрашнената повърхност разточете тестото на дълъг овал и го разделете на 20-24 малки части.

4. Разточете всяка част на тънък слой с диаметър 10 см. Използвайте брашно, за да не залепва тестото.

5. Намажете повърхността с малко сусамово олио, поръсете с малко зелен лук и след това навийте всяко парче на руло, като затворите краищата му. Вземете рулцата и ги навийте от единия до другия край, така че да оформите малки топки. Оставете рулцата да втасат няколко минути.

6. Сплескайте рулцата с длан или чиния. С точилка ги разточете, докато отново получите кръгове с диаметър 10 см. Поръсете ги с брашно, за да не се залепват и ги подредете върху набрашнена повърхност, за да втасат още малко.

7. Загрейте малко олио на умерен огън и сложете няколко от палачинките да се пържат за 2-3 мин. Палачинките трябва да придобият златистокафяв цвят и да станат хрупкави.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта