Регистрация

Палачинки с кашкавал и топено сирене

Палачинки с кашкавал и топено сирене
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2375

Солени палачинки с плънка от разтопен кашквал вурху майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 250 г мляко
  • 250 г брашно
  • 50-60 мл топла вода
  • 20 г захар
  • 2 с.л. олио или разтопено масло
  • 50 г масло
  • 2 г сода
  • 7-8 капки оцет
  • 2 щипки сол
  • 250 г кашкавал
  • 100 мл майонеза или топено сирене за мазане

Начин на приготвяне:

1. В супена лъжица си отмерете капките оцет и добавете в него содата да се угаси.

2. В купа удобна за бъркане с миксер счупете яйцата и ги разбийте с миксер със захарта. Можете да правите палачинките и на ръка, но ще отнемат повече време и няма да станат така гладки.

3. Изсипете угасената сода, разбъркайте, добавете млякото, разбъркайте пак и започнете на малки порции да вкарвате брашното в тестото, като се стремите да става при непрестанно разбиване.

4. Ако сместа е прекалено гъста, долейте топла вода, докато стане консистенция на смес за палачинки. Около 50 мл обикновено са напълно достатъчни. Накрая сипете и течната мазнина и разбъркайте до пълна хомогенност.

5. Преди да преминете към печенето си рендосайте кашквала.

6. Сгорещете тигана и щом се е затоплил хубаво, резнете малко от маслото и сипете част от тестото така, че да се получи палачинка с желаните от вас размери.

7. Печете двустранно и извадете. Заложете масло и следващата палачинка и докато тя се пече, намажете предишната с майонеза или топено сирене и поръсете щедро с рендосан кашкавал. Завийте след това в обичаната от вас форма.

Забележка: Доста по-напрегнато е да се завиват палчинки докато се занимавате с печенето на останалите, но само така кашкавалът ще се разтече в приятна и вкусна текстура. Ако имате възможност, викнете си помощник. Друг трик е да печете палачинките на по-слаб огън, за да сте готови с предходната, когато извадите следващата.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта