Регистрация

Бутер пай с пилешко и зеленчуци

Бутер пай с пилешко и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1408

Солен пай от бутер тесто с плънка от пилешко, броколи и грах.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 250 г пилешко месо без кост
  • 3 с.л. олио
  • 2 с.л. брашно
  • сол и пипер на вкус
  • 200 мл мляко
  • 1/3 глава броколи
  • 200 г замразена грах
  • 1 пакет бутер тесто

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука, пилешкото нарежете на хапчици, броколите накъсайте на съцветия и измийте.

2. Сгорещете олиото в тиган. Запържете лука до прозрачност, добавете мръвките и гответе няколко минути докато се запечатат.

3. Намалете огъня, добавете брашното и млякото и бъркайте докато се получи млечен сос.

4. Прибавете броколите и грахта, овкусете със сол и пипер и гответе още няколко минути докато броколите леко омекнат.

5. Разпределете бутер тестото по дъното и стените на неголяма тава и отрежете излишните стърчащи и висящи крайща. Запазете ги.

6. Изсипете пилешката запръжка вътре и отгоре поръсете с накъсаното заделено тесто.

7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-тина минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта