Регистрация

Нора Недкова вие баница с праз и масло



Нора Недкова вие баница с праз и масло
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1886

Българска баница с праз лук, сирене, кисело мляко и чубрица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Каналът ВИП Хапка връща плеймейтката Нора Недкова към детските спомени за бабината баница - богата пълнена питка с масло, задушен праз лук, кисело мляко, сирене и ароматни народни подправки - една идилия за малки и големи. Затова силиконката решава да сподели своята рецепта за една от любимите си храни от миналото.

Прво се заема с празия лук като го нарязва на шайби и задушава в тиган с масло. Овкусява го с чубрица и шарена сол и заделя докато се охлади. А през това време приготвя и яйчената смес като разбива яйцата с кисело мляко, натрошено сирене и още масло. После в две кори се слага от яйчената смес, отгоре от задушения праз и се навива руло. То се намазнява със зехтин, олио или още разтопено масло и се реди в намаслена тава. Така се действа до изчерпване на количествата.

Завитата баница се пече на 180 за 1 час или на 200 градуса за около 45 минути. Всичко зависи от спецификите на фурната. А после се поднася, за да донесе ароматът ѝ спомени за отминалите дни. Можете да сервирате с чаша айрян или с кисело мляко, както са правили бабите едно време.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта