Регистрация

Нилаганг бака - филипинско говеждо задушено

Нилаганг бака - филипинско говеждо задушено
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3884

Крехко говеждо с китайско зеле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г говеждо
  • 2 малки глави лук, нарязани
  • 1 с.л. зърна черен пипер
  • зеле, нарязано
  • малко Бок Чой, нарязано (или друг вид зеле по избор)
  • сол и пипер на вкус
  • вода

По желание:

  • моркови, нарязани
  • картофи, нарязани

Начин на приготвяне:

Можете да използвате за приготвянето голяма тенджера или тенджера под налягане. Това ястие много прилича на Буалало, но е с различни зеленчуци и освен това се използва задушено говеждо вместо говеждо с мозък.

1. Сложете телешкото, лука и зърната черен пипер в тенджерата/тенджерата под налягане. Сипете малко вода, колкото да покрие месото – около половин чаша. Ако искате повече бульон, сложете повече вода. Ако искате по-силен вкус на говеждо, можете да сложите едно кубче говежди бульон.

2. Оставете да се готви, докато месото стане крехко, а при тенджерата под налягане – около 30 минути. Сварете го.

3. След като месото стане крехко, добавете зеленчуците. Оставете на огъня, докато станат готови.

4. Овкусете със сол и пипер, или с малко рибен сос.

5. Сервирайте върху ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта