Регистрация

Филипински бифтек с картофи

Филипински бифтек с картофи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3698

Ориз с хапчици говеждо месце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 0.5 кг. пържола говеждо филе, нарязана на тънко
  • ½ чаша соев сос
  • ¼ чаша лимонов сок или оцет
  • 1 ч. л. захар
  • чесън, пресован
  • 2 средно големи картофа, нарязани на резени
  • 3 глави лук, нарязан на кръгчета
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Смесете соевия сос, лимоновия сок, захарта, пипера и част от пресования чесън за маринатата.

2. Залейте телешкото месо с маринатата и оставете да престои поне 30 минути.

3. Междувременно загрейте малко олио в един тиган и запържете картофите до златисто. Оставете ги настрана.

4. В същия тиган запържете останалата част от чесъна. Добавете маринованото телешко. Запържете го до златисто.

5. Сипете в тигана част от маринатата, разредена с малко вода, за да направите сос. Оставете да къкри за няколко минути докато телешкото омекне.

6. Добавете картофите и лучените резени. Разбъркайте така че лукът да омекне съвсем малко и да придаде аромат на соса.

7. Сервирайте с варен ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта