Регистрация

Телешко задушено по филипински

Телешко задушено по филипински
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5086

Телешки ребра с ананасов аромат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. и 2 с.л. неподсладен сок от ананас
  • 1 кг телешки ребра
  • 2 малки глави лук, нарязани
  • 2 пакетчета по 8 г суха универсална подправка
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. счукан чесън
  • 1/4 ч.ч. нарязан на кубчета лук
  • 1 с.л. сладко-кисела туршия (по избор)
  • 1 250 мл доматен сок
  • 180 г консерва пастет от дроб
  • 1/4 ч.ч. настърган чедар
  • сол и пипер на вкус
  • 2 средни картофа, нарязани на кубчета и изпържени
  • 1 среден морков, нарязан на кубчета и изпържен

Начин на приготвяне:

1. Смесете телешкото, сока от ананас, лука и подправката в тиган. Запържете бързо и намалете огъня. Продължете да задушавате телешкото до омекване - около 2 часа. Отделете настрана.

2. Загрейте олио в друг тиган и сотирайте чесъна и лука до омекване. Прибавете телешкото и бульона и оставете да заври.

3. Сложете туршията, доматения сос, пастетеа и сиренето. Продължете да задушавате сокато сосът се сгъсти леко. Овкусете със сол и пипер на вкус.

4. Добавете пържените картофи и моркова и гответе още 5 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта