Регистрация

Мъфин банички с бекон и яйца



Мъфин банички с бекон и яйца
Лесно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 2037

Кошнички от фини кори с плънка от яйце, кашкавал и колбас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ако искате да разнообразите обикновената баница с малко по-различна и вкусна храна, опитайте предлаганите от Home Cooking Adventure мини банички с яйце и бекон, които са хрупкави, доста красиви и ароматни. Използват се малко продукти, но пък ефектът е уникален. А и можете да замените колбаса с бяло сирене, ако искате традиционни банички.

Първо беконът или друг тип колбас се реже на кубчета и се готви на сух тиган до хрупкавост. В купа се разбиват 4 яйца с 60 мл готварска сметана, сол и пипер. Можете да ползвате пълномаслено мляко. В сместа се добавя колбасът, 30-тина грама пармезан или друго рендосано жълто сирене и наситнен пресен лук. Отелно се разтапят 70-80 г масло.

Фини кори за баница се режат на квадрати. Формички за мъфини се намасляват и в тях се слагат по два квадрата, които се кръстосват. И корите се мажат с разтопено масло, а след това в тях се разпределя яйчената смес. Отгоре се слага по намачкан квадрат кора и пак се намаслява. Готовите банички се пъхват на 190 градуса за 20-25 минути. А как точно се приготвят, гледайте във видеото.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта