Регистрация

Месене на домашни спагети от лимец и елда



Месене на домашни спагети от лимец и елда
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1921

Домашни азиатски спагети от алтернативни брашна, поднесени със студен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Месенето на домашни спагети не е сложна задача, дори и да нямате машина за разточване на паста. Ути Бъчваров прави азиатска паста, която е омесена с алтернативни брашна. И показва, че в домашни условия с по-малко от час готвене може да се спретне традиционно източноазиатско ястие. Можете само да сварите спагетите или след това да ги вкарате в тиган със запържени месца и зеленчуци, за да получите различно ястие с тях.

Тъй като няма смисъл да мелите лимец и елда вкъщи, си вземете брашно от лимец и брашно от елда. Те се смесват в равни количества, като се добавят и 2 с.л. бяло брашно. Налива се вода и се меси докато спре да лепне. После се разточва върху набрашнен плот възможно най-тънко. Следва да се орежат стърчащите краища и да се прегъне на няколко части през ширината. Как точно - гледайте във видеото.

Реже се с остър нож на тънки ленти. Те се варят в силно кипнала подсолена вода и се вадят в студена, за да спре термичната им обработка. Можете да сервирате просто така - със сос от соев сос, оризово вино мирин, малко зехтин и нарязан косо пресен лук. Или да запържите чушки, лук и крехки мръвки в соев сос с лют пипер и лъжичка кафява захар и да добавите пастата вътре, за да стане питателно пълноценнно основно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта