Регистрация

Мексикански сандвич с кайма и зеленчуци



Мексикански сандвич с кайма и зеленчуци
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 2448

Такос с царевични питки, телешка кайма, зеленчуци и авокадо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Каналът Хапка предлага да разнообразим обяда с традиционни сандвичи и дюнери с една рецепта за такос, която ще вкара различност в делничното меню. Виждаме как се прави такос със салца и вкусно месо, сготвено на тиган в компанията на подлютени зеленчуци. Етапите на направа е по-добре да започнат от запръжката, защото докато тя се готви, можем да й хвърляме по едно око и да спретнем салцата.

Затова си наситняваме глава лук, червени и зелени чушки, люти чушлета от количество и вид по желание, намачкваме си чесън и си правим бульон, като може просто да разтворите кубче бульон във вода, ако нямате домашната ароматна течност, останала от варенето на месо или зеленчуци. Следва да сгорещим зехтин и да запържим лук, а после да добавим каймата и зеленчуците, да овкусим с кимион, сол и пипер, да гребнем доматена паста и да залеем с бульона. Идва ред на 45-минутното къкрене, по време на което подхващаме следващата част.

Салцата се прави от смесени свежи зеленчуци - домати, червен и пресен лук и кориандър, към които можете да добавите наситнено люто чушле. После се овкусява със зехтин, сол и лимонов сок. Следва да си приготвим и резени авокадо за поднасяне и да пуснем царевичните тортили да се сгреят на фурна.

Накрая пълним хлебчетата първо със запръжка, после със салца, отгоре добавяме авокадо и още кориандър и сме готови за поднасяне. По желание можете да сложите и барбекю сос или чили, както и да си харесат друг сос от хладилника.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта