Регистрация

Маслени курабии праскови с мармалад



Маслени курабии праскови с мармалад
Трудно   |   Порции 16-20 броя   |   Видяна: 2164

Слепени сладки с мармалад, ядки и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Помните ли бабините сладки прасковки - онези слепени курабийки със сладко и шарена захарна покривка, които се връзват идеално с чай, кафе, дори следобеден аперитив. Е - рецептата е още жива и вече се предава и зад Океана, ала изисква време и всеотдайност за направата си. Ако сте вкъщи обаче и не ви чака спешна работа, защо не възродите в кухнята си тази ретро мода. Ето как:

Първо в купа се слагат 110 г размекнато масло на стайна темепратура. Към него се добавят 60 г пудра захар и се бърка с миксер до гладък крем. В крема влиза едно яйце, бърка се отново, а после се прибавя лимонова кора, 3 с.л. сметана или кисело мляко и ванилия. Отделно се смесват сухите съставки - 210 г брашно, 6 г сода бикарбонат и щипка сол. Добавят се към крема и се разбърква. Можете през цялото време да работите с миксер, въпреки че тестото става тежко и твърдо.

От тестото се оформят сплеснати топки, които се редят в тава, застлана с хартия за печене. Най-вероятно ще трябва да печете на два пъти - за 13-15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След охлаждане в долната част на топките се издълбава малка дупка, а отделеното парче бисквитка се натрошава в купа. Към трохите се прибавя прасковено сладко и ядки или фин крокант. Разбърква се. Това е кремът, с който пълните дупките в сладките и ги слепвате.

А за красивата визия ще трябва в две купички да сипете прасковен ликьор или компот и в едната да добавите жълта, а в другата - червена боя. Топвате по част от сладките и в двете бои и след това овалвате в захар. По листо мента за украса и десертчетата са готови. Гледайте как точно се правят във видеото.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта