Регистрация

Макаронени изделия с наденички

Макаронени изделия с наденички
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2765

Паста с пикантно свинско, грах и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г макаронени изделия Гарганели или други по избор
  • 2 с.л. студено пресован зехтин
  • 50 г пикантни свински наденички, нарязани на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 80 г замразен грах
  • 2 пресни средно големи зрели домата
  • 1 / 2 чаша вода
  • сол
  • пресен магданоз, нарязан на ситно
  • 1 / 4 ч.л. смляно индийско орехче

Начин на приготвяне:

1. Сложете зехтина в тенджерка и загрейте на средно силен огън.

2. Обелете и нарежете доматите на много тънки резенчета.

3. Когато зехтинът е достатъчно затоплен, прибавете нарязаните наденички и ги наръсете с индийското орехче и черния пипер.

4. Запържете ги за минутка на силен огън като разбърквате. Когато наденичките почервенеят, прибавете нарязания чесън и запържете за кратко.

5. Прибавете замразения грах, доматите, солта и пресния магданоз. Разбъркайте с дървена лъжица и прибавете водата. Разбъркайте отново, намалете котлона на слабо, похлупете с капак и оставете соса да се вари за около 20-25 минути, като разбърквате от време на време, важно е докато доматите да си пуснат сока и цялата течност се изпари.

6. Свалете от котлона и похлупете, за да остане соса топъл.

7. Сварете макаронените изделия според указанията на опаковката.

8. Върнете тенджерата на котлона и пуснете котлона на максимална степен.

9. Отцедете пастата и я прибавете към соса. Разбъркайте с дървена лъжица и оставете на котлона за около минута.

10. Разделете в две чинии и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта