Регистрация

Лятна салата от диня и сирене с мента

Лятна салата от диня и сирене с мента
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 867

Солена храна с диня - комбинация от диня със сирене, мента и дресинг с лимон и зехтин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 от цяла диня (около 800-1000 г с кората)
  • 1/2 ч.л. черен пипер - млян
  • 1/2 ч.л. сол
  • 3 с.л. лимонов сок
  • 50 мл студено пресован зехтин
  • 7-8 стръка прясна мента
  • 150-200 г бяло сирене

Начин на приготвяне:

1. Вземете малка кръгла лъжичка тип лъжица за сладолед. Поставете гевгир в вкупа. С лъжицата издълбайте кръгчета от повърхността на отрязаната половинка диня и ги положете в гевгира.

2. След това отрежете най-горното парче, в което е дълбано и издълбайте следващата част. Работете така докато стигнете до края на динята. Останалите обрезки можете да смелите в чопър и да замразите на сладолед.

3. Направете дресинга като смесите солта, пипера, лимоновия сок и зехтина и след това разбийте с тел.

4. Залейте динята с дресинга и разбъркайте. Приберете в хладилник.

5. Поднесете с поръска от натрошено бяло сирене и листа мента. Много е свежо за лятото, но не всеки е склонен да консумира диня в солен вариант.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 28
  2. пост
  3. 38
  4. Ути
  5. 50
  6. Кисел
  7. баница
  8. пиле
  9. 18
  10. 29

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта