Регистрация

Летен сандвич с диня и сирена



Летен сандвич с диня и сирена
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1260

Препечени филийки с крема сирене и диня.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.07.2017

Домашни брускети с плодове, подходящи за посрещане на гости или сервиране на лятно следястие показват Лора и Стоян. Това са интересни слдки сандвичи с кубчета плодове, основа от препечени филийки и среда от разбита сметана с крем сирене и бяло сирене, която се ароматизира на анасон. Ястието се приготвя лесно, а вкусът му е модерен и свеж и носи лятно настроение.

Първо франзела или багета се нарязва на коси филийки, които се намазват с масло и се запичат на грил тиган. Следва да приготвим млечната смес. За нея се рендосва бяло сирене и се смесва с крем сирене. Отделно се разбива животинска сметана и след това се прибавя към сирената. Сипва се и малко анасонов алкохол, който да ароматизира ястието. Водещите препоръчват пастиса, но ако нямате - смело добавете мастика или узо. Следва с тази смес да намажем вече готовите печени франзелки.

Остава да направим топинга като почистим диня и я нарежем на малки кубчета. После ги разпределяме хаотично върху брускетите, накапваме със студено пресован зехтин и украсяваме с листенца прясна мента. Ето как лесно и бързо да приготвите вкусен ордьовър за гости.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта