Регистрация

Лучен пай с яйчен крем

Лучен пай с яйчен крем
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 4717

Блат, пълнеж и крем - заливка превръщат пая в колинарен шедьовър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За основата:

  • 200 г брашно
  • 1 щипка сол
  • 100 г масло
  • 2 яйца

За крема:

  • 4 яйца
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 1 опаковка сметана
  • сол и пипер

За пълнежа:

  • 5 глави лук, нарязан на ивички
  • 1 стрък праз, накълцан ситно
  • малко зехтин
  • 2 резена бекон, нарязан на кубчета
  • ½ кубче бульон
  • малко бяло вино

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички съставки на тестото и объркайте с ръка.

2. Запържете бекона в зехтина, добавете лука, праза, бульона и бялото вино. когато е готово оставете настрана.

3. Намажете с мазнина една тавичка и наредете на дъното основата. Отгоре изсипете лучената смес и запечете във фурната около 20 минути.

4. Междувременно разбъркайте всички съставки за крема (можете да сложите много мъничко индийско орехче за аромат).

5. Извадете основата от фурната и залейте с крема. Печете още 20 минути и готово!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта