Регистрация

Лимонови сладкиши с глазура

Лимонови сладкиши с глазура
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 5046

Лимонов кейк с лимонов крем и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3/4 ч.ч. брашно за сладкиши
  • 1/2 ч.ч. пудра захар
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1/8 ч.л. сол
  • 2 1/2 ч.л. лимонова кора
  • 60 г масло, размекнато
  • 2 яйца, на стайна температура
  • 1 с.л. + 1 ч.л. лимонов сок

За лимоновия сироп:

  • 2 с.л. вода
  • 1 с.л. пудра захар
  • 1/2 с.л. лимонов сок

За лимоновия крем:

  • 60 г крема сирене
  • 4 с.л. пудра захар
  • 2 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 170ºC. Подредете в голяма тавичка 6 формички за сладкиши, като напълните останалата част с вода, за да не изгорят и заделете.

2. Разбъркайте брашното, солта и бакпулвера в голяма купа. Прибавете кората на лимона и заделете. С миксер разбийте маслото и пудрата захар на лека и пухкава смес. Прибавете яйцата, едно по едно, като разбивате след всяко. Сложете лимоновия сок преди да прибавите и сместа с брашното.

3. Разпределете сместа из 6-те формички и печете 20-25 мин. до златисто-кафяво.

4. За да направите лимоновия сироп, смесете лимоновия сок, захарта и водата в малка тенджерка. Оставете сместа да заври и разбъркайте докато захарта се разтвори. Опитайте и прибавете още лимонов сок или захар, ако желаете. Оставете да се охлади преди да поръсите върху кексчетата.

5. За да направите лимоновата глазура, разбийте крема сиренето, захарта и лимоновия сок до гладка и кремообразна смес. Опитайте и прибавете още лимонов сок или захар, ако желаете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта