Регистрация

Лесно тамаго от яйца и масло

Лесно тамаго от яйца и масло
Лесно   |   Порции 1-3   |   Видяна: 2967

Японски омлет със захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-3 яйца
  • 1 с.л. захар
  • 1/2 ч.л. светъл соев сос
  • 1/2 с.л. масло

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата в средна купа до гладкост. След това прибавете захарта и соевия сос докато се обединят напълно - не трябва да има бучки.

2. Сгорещете тиган за пържене на среден огън. Разтопете около ½ с.л. масло в тигана, като го разпределите по дъното, докато тиганът се покрие изцяло. Изсипете яйчената смес в тигана. Когато яйцето стане непрозрачно, пъхнете под него шпатула, без да нарушавате целостта на омлета и го обърнете.

3. Щом се сготви напълно (повдигнете с шпатулата и проверете отдолу), извадете го от тигана. Нарежете омлета на ленти. Широчината им зависи от това за какво ще използвате тамагото.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
трагедия
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта