Регистрация

Инари-зуши и тамагояки

Инари-зуши и тамагояки
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 3291

Предизвикателство за майсторите на японската кухня.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 270 мл ориз за суши
  • 270 мл вода
  • фурикаке - подправка за овкусяване на ориза (по избор)
  • 3 с.л. оцет
  • 1,5 с.л. захар
  • щипка сол
  • 6 абура-аге (пържени тофу торбички)
  • 1 чаша бульон даши
  • 2,5 с.л. захар
  • 2 с.л. мирин
  • 2 с.л. соев сос
  • 4 разбити яйца
  • 3 с.л. бульон даши
  • 2 с.л. захар
  • сушено нори, нарязано на ленти
  • 1/2 обелен и нарязан на жулиени дайкон
  • 1 с.л. бонито флейкс (рибни пръчици)
  • 2 с.л. лек соев сос

Начин на приготвяне:

1. Накиснете ориза, отцедете и отново накиснете за 30 мин.

2. Отцедете ориза, сложете в тенджерата с вода и гответе на висока температура докато заври, намалете огъня и оставете да ври около 20 мин. или докато се изпари водата.

3. Изключете котлона и оставете покрито с капак около 15 мин.

4. Бланширайте тофу торбичките във вряща вода, за да премахнете излишното олио. Отцедете и изсушете с кухненска кърпа. Срежете наполовина.

5. Загрейте дашито, захарта, мирина и соевия сос, смесете добре и оставете да заврят. Намалете огъня и добавете абура-агето, сложете капака и оставете да ври докато се абсорбира почти всичката течност.

6. Охладете абура-агето.

7. Сложете в ориза фурикакето и подправките (захарта и солта, разтворени в оцета) и разбъркайте хубаво.

8. С мокри ръце оформете ориза и го поставете в тофу торбичките, притиснете леко и сгънете краищата им, за да се затворят.

9. Смесете яйцата, дашито и захарта.

10. Сипете малко олио в тиган, загрейте и налейте част от яйцата, като ги разпределите по цялата повърхност, пържете до полуготовност, навийте на една страна, пак сипете яйце и повторете процедурата докато свършат яйцата.

11. Оформете тамагояките с бамбукова подложка за завиване на суши.

12. Нарежете на парчета с дебелина 2 см, вържете с лентите нори.

13. Пригответе салата от дайкон, подредете жулиениете в купи за сервиране, като поръсите отгоре бонито флейкс и соев сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1.30 ч.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта