Регистрация

Лесна шоколадова торта без печене

Лесна шоколадова торта без печене
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1952

Елементарна торта с основа от бисквити с масло и топинг от шоколад и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 280 г чаени бисквити
  • 150 г масло
  • 300 г тъмен шоколад
  • 300 мл млечна готварска незаквасена сметана с висока масленост - 31% е идеална
  • още 30 г масло
  • какао за поръсване по желание - можете да използвате и друг вид декорация по избор

Начин на приготвяне:

1. Бисквитите натрошете на фини трохи в чопър. Можете и по стария метод - в плик и с точилка. Важното е да станат на брашно, затова ако ползвате чопър, работете на няколко порции.

2. Прехвърлете бисквитеното брашно в купа, разтопете маслото и залейте с него. Разбъркайте до образуването на маслен прах.

3. Вземете форма за торти с падащо дъно с диаметър 18-20 см. Застелете дъното и стените с хартия за печене. Можете да използвате и ринг за сладкиши, ако разполагате с такива размери. Изсипете на дъното бисквитено-маслената смес и с равното дъно на стъклена чаша натискайте, за да се образува по-сплеснат блат и да се слепят трохите.

4. Подгрейте сметаната до кипване. През това време натрошете шоколада на парченца в купа. Можете да използвате шоколадови капки или кувертюр по желание, както и любимия си тъмен шоколад.

5. Залейте с врялата сметана натрошения шоколад и бъркайте докато се абсорбира напълно и се получи хомогенна смес. Пуснете в нея 30 г масло със стайна температура и мешайте докато се втечни и разтвори в крема.

6. С получения шоколадов крем залейте блата от бисквити и приберете сладкиша за 3-4 часа в хладилник.

7. Махнете ринга или формата за торти и извадете сладкиша. Поръсете с какао на прах през цедка или украсете по ваше желание.

 

Изочник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта