Регистрация

Шоколадова торта с маслена глазура



Шоколадова торта с маслена глазура
Средно   |   Порции 16   |   Видяна: 1864

Лесна торта с шоколадово-кокосов готов пудинг и глазура от масло и крем сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.03.2018

Бърза и лесна домашна торта, която не претендира да бъде изискана и луксозна, но е вкусна и красива, показват Лора и Стоян, за да дадат предложение за делничен сладкиш, който да замести кекса като десерт и да бъде една идея по-празничен. Това е тъмна торта с полуготов крем пудинг с вкус на шоколад и кокос, какаови блатове и глазура от масло с крем сирене и кокосов ром. Цялата й направа ще ви отнеме по-малко от час, но пък ще трябва да я изчакате да се стегне известно време.

Започваме с блата, като смесваме сухите съставки в купа - брашно, бакпулвер, какао на прах и ванилова захар. В друг съд с миксер разбиваме яйцата със захарта и кокосовите стърготини много добре. Добавяме към тях мляко и олио, разбиваме отново и вкарваме постепенно сухите съставки. Така полученото тесто изпичаме в застлана с хартия за печене тава за 25 минути на 180 градуса. След това заравняваме и разделяме на 3 части.

Крема правим от крем пудинг, като можете да използвате и с друг вкус по желание. Охладените блатове се мажат с топлия крем и се прибират в хладилник, за да се стегне. После се прави маслена глазура като се разбива масло на стайна температура със захар, крем сирене и ром или есенция ром.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта