Регистрация

Лава кейк с течен шоколадов център



Лава кейк с течен шоколадов център
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1297

Шоколадов сладкиш с течна сърцевина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

След като разбираме каква е разликата между суфле и лава кейк, Миро от канала Готвене за начинаещи показва и как да си направим лава кейк, често наричан погрешно "суфле". Това е малко кексче с течен шоколадов център и коричка от запечен шоколад, приготвено с много масло и яйца. За да има истинския си наситне вкус, е важно да изберете тъмен шоколад за готвене и качествено неподсладено какао.

Шоколадът се разтапя на водна баня и в него се добавя масло. Разбърква се до получаването на течна смес. В купа с миксер се разбиват яйца на стайна температура докато станат на пухкав крем. После се добавя захарта и се бърка до абсорбирането ѝ. Купички за суфле се мажат с масло и се набрашняват с какао. При яйчената смес се добавя разтопения шоколад и щом се хомогенизира, се пресяват брашното и какаото. Разбърква се до гладкост.

Тестото се разпределя в купичките и се запича в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-тина минути. А тънкостите на направа и точните продукти на този сравнително лесен и неустоимо вкусен десерт - виже във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта