Кюфтета със сос от сметана и масло
Кюфтета в сметанов сос с брашно.
Варени кюфтета яхния е вкусно предложение от Кухнята на Звездев за различно ястие с кюфтета и сос, което може да се хапне с комат хляб и да засити достойно дори и най-бездънните стомаси. Ако искате една различна и сравнително полезна рецепта за кюфтета, то насладете се на това предложение.
Оризът се залива с вряла вода и се вари 5 минути. През това време се настинява половин глава лук и се смесва с кайма, яйце и подправки. Добавя се отцеденият и охладен под течаща студена вода ориз и се замесва. В тава се пускат нарязани на едро лук и морков. Добвят се семена пипер и подправки. Кипва се за 20-тина минути и след това се оформят кюфтета, които влизат в соса. Готви се всичко заедно.
Готовите кюфтета се изваждат от бульона, а той се прецежда. В касерола се запържва брашно в разтопено масло. Налива се част от бульона и се бърка до разпадане на бучките. Налива се и сметана и се добавят кюфтетата. Готви се колкото да се смесят вкусовете и после е готово за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ